Холодец из свинины и домашнего петушка от «Рідної хати»

16.10.14

Гарне, наваристе фермерське м'ясо має особливий, незрівнянний смак. Холодець зі свинини та домашнього півника від «Рідної хати» – це страва, яка нагадає про чарівні новорічні свята, що настануть невдовзі. А поки є час – можна попрактикуватися вдома. Наш шеф-кухар підказує чудовий рецепт!

Холодець зі свинини та домашнього півника від «Рідної хати»

Інгредієнти:

  • свинина на кістці (рулька) – 1500 г;
  • півень – 1500 г;
  • морква – 1 шт.;
  • перець духмяний – 7 шт.;
  • часник – 1 голівка;
  • сіль – 2 ст. л.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • яйце куряче – 1 шт.

Спосіб приготування

Для приготування холодцю потрібно взяти свинячу рульку, півня, моркву, цибулю, перець запашний, лавровий лист, білок одного яйця для освітлення бульйону. Приготувати розсікач для вогню, щоб зменшити ступінь кипіння бульйону.

М'ясо вимити. Замочити в холодній воді. Залишити на 10 годин у холоді. Воду злити. Ще раз промити м'ясо. Залити холодною водою на 5 см вище рівня м'яса. Моркву помити, почистити. Цибулю добре вимити. Кинути до м'яса моркву, цибулю в лушпинні. Поставити на середній вогонь, поки не закипить бульйон.

Додати духмяний перець. Піну, що утвориться при кипінні, знімати. Як тільки холодець закипить, зменшити вогонь до мінімуму. Закрити кришку каструлі. Варити холодець протягом 6 годин. За годину до готовності холодцю, посолити за смаком, кинути лавровий лист.

М'ясо вийняти. Остудити. Відокремити м'якоть від кістки, зняти і відокремити шкуру з півня. Готове м'ясо перебрати на дрібні шматки (за бажанням використовувати м'ясорубку).

Збити білок одного яйця і додати в бульйон. Зняти каструлю з вогню. Перемішати білок у бульйоні. Дати постояти 10-15 хвилин.

Бульйон процідити крізь марлю. Остудити на холоді. Бульйон покриється тонким шаром жиру. Жир зняти ложкою і ще раз процідити через марлю.

Перший спосіб заповнення судків: на дно укласти шматки м'яса на 2/3. Дрібно рубаний часник розкласти по м'ясу. Залити бульйоном. Закрити кришечкою. Поставити в холодильник на 3-6 годин.

Другий спосіб: налити бульйон в судок на 1/3. Поставити в морозильну камеру на 20-25 хвилин. Зверху застиглого бульйону розкласти шматки м'яса, часник. Знову залити бульйоном. Поставити в холодильник на 3-6 годин.

Перед подачею на стіл потримати форму в окропі, перевернути. Подавати з хріном і гірчицею до святкового столу. Смачного!

Поставщик недели

Технофуд

Технофуд

Тепловое, кухонное, холодильное, торговое оборудование для ресторанов, кафе, баров

Реклама

Выпускной 2020

Выпускные вечера-2020

Рассылка

Подписавшись на нашу рассылку, вы сможете получать все новости Restoran.UA в разделе «Киев». Рассылка выходит ежедневно Также вы можете следить за нашими новостями при помощи RSS ленты или Twitter

Заказ банкетов

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан недели

Ресторан «Киевская реберня»

Ресторан «Киевская реберня»

Выбран как один из самых стильных ресторанов Михаила Поплавского, в центре концепции которого – сочные ребрышки на гриле и теплый семейный уют

Банкетный зал недели

Основной зал ресторана «Ти-Арт»

Основной зал ресторана «Ти-Арт»

Вместимость: банкет – до 60 гостей, фуршет – 75 гостей

Рекомендуем отдохнуть

Рекомендуем

Реклама

Zolotarenko