Зима накрилася млинцем!

24.02.2014
С 24 февраля...

Набридла зима? Так з'їжте її! Загорніть трубочкою в теплу «долоньку» свіжоспеченого млинчика, полийте сонячним нектаром в'язкого меду – і поглинете без залишку та жалю, але й не без дещиці чемної вдячності. Для цього у вас є всі законні підстави: з 24 лютого по 2 березня на святковому троні царює рум'яна Масляна – не що інше, як древній обряд проводів зими і зустрічі новонародженої весни.

Масляний тиждень має багату драматургію народного свята. Кожен із семи днів насичений подіями фамільного характеру: в понеділок свекор зі свекрухою приходять в гості до сватів, в суботу – зовиці до невісток, в середу теща кличе зятя, а в п'ятницю – вже вона завдає йому удар у відповідь... тобто, візит. Все це «броунівський рух» в обов'язковому порядку супроводжується млинцевим застіллям та ще масою дрібних ритуалів, що збереглися з незапам'ятних часів. Отже, у нас з'являється чудова можливість не лише вдосталь насититися у переддень строгого Великоднього посту, але й спробувати розплутати клубок із назв суб'єктів родинних зв'язків.

...по 2 марта

Кульмінація пролонгованого свята настає в неділю – це так звана Широка Масляна, або Проводи зими. Цього дня на відкритих місцевостях відбувається все найживописніше: трійки з бубенцями, застілля із млинцями, шум та гамір, катання з гірок, паркі самовари, цигани з ведмедями... Ближче до вечора до народного розгулу домішується елемент «ритуального очищення»: фізичний – походи до лазні та знищення всіх слідів тривалих гулянь, символічний – спалювання на величезному вогнищі чучела зими, а також моральний – рідні й друзі просять один в одного пробачення за нанесені образи: звідси виникає ще одна назва останнього дня Масляної – Прощена неділя.

Ну що, проведемо холоди геть, ввічливо вказавши на уявну табличку «вихід»? Якщо зробити це із почестями – з млинцями та стопкою, танцями й піснями, – то негайно в думках почнуть прокльовуватися проліски свіжих ідей, серце ув'ється розарієм амурних передчуттів, а на обличчі розцвіте лагідна весняна посмішка!

Назва Адреса

Постачальник тижня

Технофуд

Технофуд

Теплове, кухонне, холодильне, торгівельне обладнання для ресторанів, кафе, барів

Випускний 2019

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Ресторація «Чорне Порося»

Ресторація «Чорне Порося»

Вибраний за один із найкращих пивних асортиментів та м'ясних пропозицій у затишній атмосфері посеред історичної частини Києва

Банкетний зал тижня

Рекомендуємо відпочити

Готель курортного комплексу Gvozdoff

Готель курортного комплексу Gvozdoff

Вартість номерів – від 1500₴/доба

Реклама

Zolotarenko