Свята п(р)остота

14.03.2016
Великий пост

Дожовуючи останній жирний млинчик, додумуючи фінальну сердиту думку, доробляючи підсумкову дрібну капость, готуємося припаркувати свої норовисті нерви, повісити на цвях ріжки з копитцями і трохи «залягти на дно». 14 березня розпочався Великий піст – час тиші, простоти і стриманості, що триватиме до Великодня. Може, до 30 квітня ми вже й звикнемо бути трохи добрішими та розсудливішими…

У цей період на перший поведінковий план виходять християнські чесноти – терпіння, покора, помірність, безкорисливість. Щось таке, що нечасто зустрінеш у громадському транспорті або ефективних бізнес-стратегіях. Їжі це у великій мірі стосується теж: спокійно зреагувати на відсутність шматка корови на тарілці, зуміти піти зі столу з легким відчуттям голоду, але без доважку у вигляді досади, роздратування та клекотливого бурчання, – для багатьох свого роду виклик.

Правила відносно пісного харчування досить плутані як для людини мирської. Загальна закономірність така. В понеділок, середу та п'ятницю прийнято сухоядіння – лише холодна їжа: овочі, фрукти, хліб. По вівторках та четвергах можна вживати гарячу та рідку їжу: супи, каші. В суботу і неділю можна побалувати себе рослинною олією та вином. Двічі за піст можна навіть порозкошувати рибою: на Благовіщення (7 квітня) та Вербну неділю (24 квітня), але також двічі строго віруючі відмовляються від їжі взагалі: у перший день посту (Чистий понеділок) та п'ятницю перед Великоднем (Страсна п'ятниця). Проте частенько сучасні городяни просто обмежуються головним приписом цих 48 днів – забороною на скоромину: м'ясо, молоко та яйця.

Щоб замість робочих планів не блукати в премудрощах церковних календарів, можна просто покластися на досвід столичних шеф-кухарів. Тут є і класичні прості рецепти, і небувалі гастроноімні чудеса...

Назва Адреса

Постачальник тижня

Технофуд

Технофуд

Теплове, кухонне, холодильне, торгівельне обладнання для ресторанів, кафе, барів

Випускний 2020

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Старый Пруд»

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Старый Пруд»

Вибраний як тиха лісова гавань для відпочинку вдалині від міських тривог і за можливість насолодитися улюбленими стравами поза стінами ресторану

Банкетний зал тижня

Зал «Банкетний Палац» ресторану «Фортеця»

Зал «Банкетний Палац» ресторану «Фортеця»

Місткість – 150 чоловік; дворик та майданчик для виїзних церемоній

Рекомендуємо відпочити

Заміський міні-готель комплексу Roman'S

Заміський міні-готель комплексу Roman'S

Вартість номера – від 800₴

Реклама

Zolotarenko