Свята п(р)остота

14.03.2016
Великий пост

Дожовуючи останній жирний млинчик, додумуючи фінальну сердиту думку, доробляючи підсумкову дрібну капость, готуємося припаркувати свої норовисті нерви, повісити на цвях ріжки з копитцями і трохи «залягти на дно». 14 березня розпочався Великий піст – час тиші, простоти і стриманості, що триватиме до Великодня. Може, до 30 квітня ми вже й звикнемо бути трохи добрішими та розсудливішими…

У цей період на перший поведінковий план виходять християнські чесноти – терпіння, покора, помірність, безкорисливість. Щось таке, що нечасто зустрінеш у громадському транспорті або ефективних бізнес-стратегіях. Їжі це у великій мірі стосується теж: спокійно зреагувати на відсутність шматка корови на тарілці, зуміти піти зі столу з легким відчуттям голоду, але без доважку у вигляді досади, роздратування та клекотливого бурчання, – для багатьох свого роду виклик.

Правила відносно пісного харчування досить плутані як для людини мирської. Загальна закономірність така. В понеділок, середу та п'ятницю прийнято сухоядіння – лише холодна їжа: овочі, фрукти, хліб. По вівторках та четвергах можна вживати гарячу та рідку їжу: супи, каші. В суботу і неділю можна побалувати себе рослинною олією та вином. Двічі за піст можна навіть порозкошувати рибою: на Благовіщення (7 квітня) та Вербну неділю (24 квітня), але також двічі строго віруючі відмовляються від їжі взагалі: у перший день посту (Чистий понеділок) та п'ятницю перед Великоднем (Страсна п'ятниця). Проте частенько сучасні городяни просто обмежуються головним приписом цих 48 днів – забороною на скоромину: м'ясо, молоко та яйця.

Щоб замість робочих планів не блукати в премудрощах церковних календарів, можна просто покластися на досвід столичних шеф-кухарів. Тут є і класичні прості рецепти, і небувалі гастроноімні чудеса...

Назва Адреса

Постачальник тижня

Pradex

Pradex

Сучасні меблі та предмети інтер'єру з штучного ротанга

Реклама

Випускний 2020

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Червона Калина»

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Червона Калина»

Вибраний як одне з найживописніших місць біля Дніпра, де можна провести традиційний хрещенський обряд купання та в комфорті продовжити зимові свята

Банкетний зал тижня

Гранд-хол «Хрещатик»

Гранд-хол «Хрещатик»

Місткість: банкет – 200 осіб, фуршет – 400 осіб; сцена, звук, LED-панель, 8 плазмових екранів

Рекомендуємо відпочити

Дерев'яний «Фінський будиночок» резиденції «Гірський струмок»

Дерев'яний «Фінський будиночок» резиденції «Гірський струмок»

Вартість дворівневого котеджу з сауною – 500₴/година, від 2700₴/доба

Реклама

Zolotarenko