«Великолепная Солоха» из «Чумацкого Шляха»

30.12.2008

Фото 1

"Прекрасна Солоха" - блюдо з такою назвою можна знайти в меню декількох столичних ресторанів (очевидно, галантні компліменти велелюбного дяка багатьом припали до душі). І спробувати варто все, адже вони не схожі один на одного ані крапельки! Наприклад, якщо замовите "Солоху" в ресторані "Чумацький шлях", вам подадуть філе сьомги з овочами під вершковим соусом. Признаємося: дуже смачно! І відразу ділимося рецептом.
Для приготування нам знадобиться:
Сьомга - 250 г
Капуста кольорова і брокколі - 180 г
Картопля - 90 г
Лимон, перець на смак
Для соусу:
Молоко - 25 г
Сливки - 50 г
Цедра лимона - 20 г
Яєчний жовток - 1
Твердий сир - 5 г
Сік лимона і спеції - на смак
Приступаємо!
1. Нарізуємо філе сьомги шматочками. Готуємо маринад, додаючи у біле вино (15 г) небагато соли і білого перцю. Маринуємо сьомгу буквально 5 хвилин

Фото 2 Фото 3

2. Обсмажуємо сьомгу на сковороді з двох боків.

Фото 4 Фото 5

3. Цвітну капусту і брокколі впродовж 5 хвилин припускаємо у підсоленій воді.
4. Картоплю нарізуємо кружечками завтовшки 3-4 мм фігурним ножем і обсмажуємо у фритюрниці до золотистої скоринки.
5. Викладаємо на порційну сковороду обсмажену сьомгу, овочі і картоплю.

Фото 6 Фото 7

6. Готуємо соус. Ретельно змішуємо молоко, сливки і жовток. Додаємо цедру лимона, твердий сир і спеції (радійте любителі розмарину - це саме він!).
7. Приготованим соусом заливаємо овочі і відправляємо "Солоху" до духовки на декілька хвилин.

Фото 8 Фото 9

Все! Страву подаємо до столу, злегка прикрасивши підсушеними "листочками" мигдаля і гілочкою зелени.

Фото 10

Пропозиція тижня

Постачальник тижня

Амір Фрут

Амір Фрут

Поставка овощей, фруктов, зелени и ягод в рестораны, кафе, гостиницы

Новорічні корпоративи

Новорічні корпоративи 2019

Випускний 2020

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

«Одеський бульвар» на Русанівці

«Одеський бульвар» на Русанівці

Вибраний за веселу життєрадісну атмосферу в стилі Південної Пальміри та свіжий бриз колоритної морської кухні

Банкетний зал тижня

Банкетний зал резиденції «Гірський струмок»

Банкетний зал резиденції «Гірський струмок»

Місткість – до 100 чоловік; окрема будівля, лужок для виїзної церемонії

Рекомендуємо відпочити

Sobi Hotel

Sobi Hotel

Вартість номера – від 2210₴/доба

Реклама

Zolotarenko