«Великолепная Солоха» из «Чумацкого Шляха»

30.12.2008

Фото 1

"Прекрасна Солоха" - блюдо з такою назвою можна знайти в меню декількох столичних ресторанів (очевидно, галантні компліменти велелюбного дяка багатьом припали до душі). І спробувати варто все, адже вони не схожі один на одного ані крапельки! Наприклад, якщо замовите "Солоху" в ресторані "Чумацький шлях", вам подадуть філе сьомги з овочами під вершковим соусом. Признаємося: дуже смачно! І відразу ділимося рецептом.
Для приготування нам знадобиться:
Сьомга - 250 г
Капуста кольорова і брокколі - 180 г
Картопля - 90 г
Лимон, перець на смак
Для соусу:
Молоко - 25 г
Сливки - 50 г
Цедра лимона - 20 г
Яєчний жовток - 1
Твердий сир - 5 г
Сік лимона і спеції - на смак
Приступаємо!
1. Нарізуємо філе сьомги шматочками. Готуємо маринад, додаючи у біле вино (15 г) небагато соли і білого перцю. Маринуємо сьомгу буквально 5 хвилин

Фото 2 Фото 3

2. Обсмажуємо сьомгу на сковороді з двох боків.

Фото 4 Фото 5

3. Цвітну капусту і брокколі впродовж 5 хвилин припускаємо у підсоленій воді.
4. Картоплю нарізуємо кружечками завтовшки 3-4 мм фігурним ножем і обсмажуємо у фритюрниці до золотистої скоринки.
5. Викладаємо на порційну сковороду обсмажену сьомгу, овочі і картоплю.

Фото 6 Фото 7

6. Готуємо соус. Ретельно змішуємо молоко, сливки і жовток. Додаємо цедру лимона, твердий сир і спеції (радійте любителі розмарину - це саме він!).
7. Приготованим соусом заливаємо овочі і відправляємо "Солоху" до духовки на декілька хвилин.

Фото 8 Фото 9

Все! Страву подаємо до столу, злегка прикрасивши підсушеними "листочками" мигдаля і гілочкою зелени.

Фото 10

Постачальник тижня

Технофуд

Технофуд

Теплове, кухонне, холодильне, торгівельне обладнання для ресторанів, кафе, барів

Випускний 2020

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Старый Пруд»

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Старый Пруд»

Вибраний як тиха лісова гавань для відпочинку вдалині від міських тривог і за можливість насолодитися улюбленими стравами поза стінами ресторану

Банкетний зал тижня

Зал «Банкетний Палац» ресторану «Фортеця»

Зал «Банкетний Палац» ресторану «Фортеця»

Місткість – 150 чоловік; дворик та майданчик для виїзних церемоній

Рекомендуємо відпочити

Заміський міні-готель комплексу Roman'S

Заміський міні-готель комплексу Roman'S

Вартість номера – від 800₴

Реклама

Zolotarenko