Тартар з лосося від Ігоря Брагіна, шеф-кухаря ресторану «Дінамо-хоум»

29.05.2006
Фото 1

Це одне з коронних блюд відомого шеф-кухаря, лауреата чисельних конкурсів, діючого "Золотого шеф-кухаря Україні".

"Мені здається", говорить шеф-кухаря роесторану "Динамо-хоум", "це страва повинне сподобатися читачам. Вона нескладна, не дуже дорога, але при цьому дуже смачна і корисна. І, що також важливо, виглядає нарядно і багато".

Що стосується користі для здоров'я - те вона очевидна. Такою кількістю вітамінів, незамінних амінокислот і білків може похвастати не кожна страва. Крім того, тартари, як м'ясні, так і рибні, входять в моду. Отже радимо спробувати.

Фото 2 Фото 3

Інгредієнти:
Для тартару

Фото 4 Фото 5

Філе лосося 200 г
Гребінці 40 г

Фото 6 Фото 7

Фото 8

Цибуля шалот 25 г
Оливкова олія 20 г
Соус Табаско 1 г
Оцет Бальзаміко 2 г
Соєвий соус 3 г

Фото 9 Фото 10 Фото 11

Сік лайму 5 г
Ікра червона 20 г
Ікра чорна 5 г
Для зеленого соусу

Фото 12

Зелений кріп 20 г
Оцет «Черрі» 3 г
Оливкова олія 40 г
Сливки 20 г
Приготування лосося

Фото 13 Фото 14 Фото 15

Фото 16 Фото 17

Дрібно ріжемо цибулю-шалот, як показано на малюнках

Фото 18 Фото 19 Фото 20

Потім ріжемо філе лосося дрібними кубиками

Фото 21 Фото 22

Додаємо туди сіль і сік лайму

Фото 23 Фото 24

Додаємо бальзаміко і оливкову олію

Фото 25 Фото 26

Додаємо тобаско і соус Ворчестер

Фото 27 Фото 28

Додаємо цибулю і перемішуємо

Приготування гребінців

Фото 29

Поріжемо гребінці кубиками того ж розміру, що і філе лосося

Фото 30 Фото 31

Додаємо оливкову олію і соєвий соус

Приготування зеленого соусу

Фото 32 Фото 33

Розтираємо з сіллю дрібнонарізаний зелений кріп

Фото 34 Фото 35

Збиваючи, додаємо туди олію і оцет "Черрі"

Фото 36 Фото 37

Додаємо сливки. Повинна вийти однорідна маса.

І, нарешті, фінальна стадія

Фото 38 Фото 39 Фото 40

Циліндричну форму спочатку наповнюємо філем лосося, зверху кладемо приготовані гребінці, потім - червону ікру

Фото 41 Фото 42 Фото 43

Потім додаємо чорну ікру, знімаємо форму і прикрашаємо зеленим соусом

Фото 44

Вийшло смачно!

Постачальник тижня

Технофуд

Технофуд

Теплове, кухонне, холодильне, торгівельне обладнання для ресторанів, кафе, барів

Випускний 2020

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Старый Пруд»

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Старый Пруд»

Вибраний як тиха лісова гавань для відпочинку вдалині від міських тривог і за можливість насолодитися улюбленими стравами поза стінами ресторану

Банкетний зал тижня

Зал «Банкетний Палац» ресторану «Фортеця»

Зал «Банкетний Палац» ресторану «Фортеця»

Місткість – 150 чоловік; дворик та майданчик для виїзних церемоній

Рекомендуємо відпочити

Заміський міні-готель комплексу Roman'S

Заміський міні-готель комплексу Roman'S

Вартість номера – від 800₴

Реклама

Zolotarenko