Салат с индейкой от клуба «Город»

26.05.2009

Салат з індичкою відноситься до розряду «чисто чоловічих» салатів. Ситний, красивий, поживний. І головне, смачний! Саме те, щоб здивувати коханого або обрадувати чоловіка. У постійних гостей клубу «Город» салат у виконанні шефа користується величезним успіхом!

Фото 1

«Фішка» блюда - два соуси, які в італійській кухні використовують щодня з незапам'ятних часів.

Соус №1.

Фото 2

Перший - соус Вінегрет, яким ми заправимо листя салату. Його основа - оливкова олія першого холодного віджиму (приблизно 200 г).
У нього додаємо:
- Оцет бальзамік - 20 г (за бажанням, не всім він до смаку і до душі)
- Винний оцет - 20 г
- Пару ложок діжонськой гірчиці
- Сіль і перець на смак
- І небагато цукрової пудри, щоб додати соусу солодкість.

Фото 3 Фото 4

Наша порада: якщо ви вже придбали кухонні ваги, поставте порожню місткість на ваги, і потім по черзі додайте всі компоненти. Так дійсно зручніше - будь-який шеф-кухар підтвердить.
Тепер потрібно узяти віночок і все це енергійно перемішати:

Фото 5

Соус №2.

Фото 6

Без нього неможливо собі уявити багато італійсбких салатів. А ми обсмажуватимемо в цьому соусі індичку.
Візьмемо:
- Рафіновану соняшникову олію - 250 г
- Соус Ворчестер - 100 г
- Діжонськую гірчицю - 50 г
- Часник - 50 г (шість крупних зубчиків)
- Каперси - 150 г (або 100 г маринаду)
План дій такий. У масло додаємо Ворчестер і гірчицю, роздавлений часник і подрібнені каперси.

Фото 7 Фото 8

Фото 9 Фото 10

Каперси - бутони колючого чагарника, що не розкрилися, - терпкі і пікантні. Подрібніть їх і додайте до соусу. Якщо ви не упевнені, чи сподобаються вони домочадцям - краще від них зовсім відмовитися або замінити маринадом.

Фото 11 Фото 12

Змішуємо все з подвоєною енергією.
І переходиться до основних продуктів:

Фото 13

- Філе індички - 150 г
- Салат Айсберг - 100 г
- І помідор для декору
Філе індички розрізаємо уподовж на дві половинки. На кожній робимо неглибокі надрізи - так м'ясо збереже форму. Злегка відбивши молотком, відправляємо на розігриту сковорідку, де і обсмажуємо до готовності.

Фото 14 Фото 15

Додаємо соус №2, доводимо до кипіння і залишаємо на теплій плиті.

Фото 16

А самі, не втрачаючи часу дарма, підготуємо все інше.
Спочатку прикрасимо тарілку шматочками помідроу - для цього овоч розрізатимемо на 12 частин.

Фото 17 Фото 18

Потім підготуємо Айсберг. Будь-який пристойний салат заліза терпіти не може, а любить тепло і турботу людських рук. Тому відкладемо ніж убік і рватимемо його руками на дрібні шматочки. Часу піде більше, зате салат буде вдесятеро смачніший!

Фото 19 Фото 20

Заправивши соусом Вінегрет, викладаємо салат на тарілку.

Фото 21

Індичку ріжемо на рівні шматочки і викладаємо на салатну гору апетитним кільцем.

Фото 22

Тепер справа за малим. М'ясні шматочки потрібно збризнути Соусом №2. І прикрасити блюдо зеленню - петрушкою або кропом. Ось що у нас вийшло:

Фото 23

Текст і фото: Катерина Данилова

Пропозиція тижня

Постачальник тижня

Амір Фрут

Амір Фрут

Поставка овощей, фруктов, зелени и ягод в рестораны, кафе, гостиницы

Новорічні корпоративи

Новорічні корпоративи 2019

Випускний 2020

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Еко-ресторан «Батьківська хата»

Еко-ресторан «Батьківська хата»

Вибраний за дух справжньої української гостинності, кухню на базі власного фермерського господарства та харизму власника Михайла Поплавського!

Банкетний зал тижня

Камінний зал ресторану «Провінція» в курортному комплексі Gvozdoff

Камінний зал ресторану «Провінція» в курортному комплексі Gvozdoff

Місткість: банкет – 40 гостей, фуршет – 55 гостей; живий камін, антикваріат, атмосфера середньовічного замку

Рекомендуємо відпочити

Sobi Hotel

Sobi Hotel

Вартість номера – від 2210₴/доба

Реклама

Zolotarenko