Королівські гребінці з літніми помідорами і самфіром

15.09.2005
Фото 1

Сьогодні рецепт від шефу представляють "Ськарбі океану". "Королівські гребінці з літніми помідорами і самфіром" страва на дуже смачна і швидка в приготуванні.
Для приготування страви на 4 персони вам знадобиться:

  • 4 великих помідора
  • 12 великих гребінців
  • 10 гр свіжого самфіра і французького шпинату або просто шпинату
  • 100 мл оливкової олії
  • сіль

Баклажанна ікра

  • 1 баклажан близько 150 гр
  • 1 чайна ложка апельсинової і лимонної цедри
  • 2 ч.л. нарізаної чорної оливки
  • 1 подрібнена маленька зелена цибуля,
  • 15 мл оливкової олії
  • сіль на смак

Соус

  • Сік половини апельсина
  • Сік половини лимона
  • 30 мл оливкової олії
  • 30 мл жирних сливок (35%)
  • Цедра апельсина
  • Сіль і зернятка табасько на смак

1. У невелику сковорідку для соусу налийте оливкову олію, сік апельсина і лимона, потім додайте сливки

Фото 2 Фото 3

2. Змішайте натерту на дрібній терці цедру. Додати сіль і тобаско. На протязі 1 хвилини підігрівайте соус на великому вогні.

Фото 4 Фото 5

3. Приготування ікри з баклажанів: розрізати навпіл баклажан і смажити 15 хвилин при температурі 200-210°с. Знявши з вогню, дати остигнути до теплого стану, вийняти м'якоть і змішати з іншими інгредієнтами, вказаними для приготування ікри.

Фото 6

4. Бланширувати помідори декілька секунд в киплячій воді, очистити від шкірки. Порізати помідори на тонкі часточки, залишити в холодному місці. Для кожної порції беруть 3 шматочки помідора, намазують ікрою і сполучають, як показано на картинці. Додають декілька крапель оливкової олії і відправляють до духовки на 10 хвилин при температурі 180°c.

Фото 7 Фото 8

5. Налийте на сковорідку близько 5 мл оливкової олії і обсмажте гребінці близько 2 хвилин з одного боку на великому вогні до темного кольору, злегка підсоливши.

Фото 9

6. Обсмажте на сильному вогні з 5 мл оливкової олії самфір і шпинат.

Фото 10

7. Розташуйте помідорну композицію в центрі підігрітої тарілки. Навколо викласти 3 «букетики» з самфіра і шпинату. Покласти гребінець на кожен «букетик» з самфіру і шпинату.

Фото 11 Фото 12

8. На завершення налийте ложку соусу і негайно подавайте!

Фото 13

Пропозиція тижня

Постачальник тижня

Амір Фрут

Амір Фрут

Поставка овощей, фруктов, зелени и ягод в рестораны, кафе, гостиницы

Новорічні корпоративи

Новорічні корпоративи 2019

Випускний 2020

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

«Одеський бульвар» на Русанівці

«Одеський бульвар» на Русанівці

Вибраний за веселу життєрадісну атмосферу в стилі Південної Пальміри та свіжий бриз колоритної морської кухні

Банкетний зал тижня

Банкетний зал резиденції «Гірський струмок»

Банкетний зал резиденції «Гірський струмок»

Місткість – до 100 чоловік; окрема будівля, лужок для виїзної церемонії

Рекомендуємо відпочити

Sobi Hotel

Sobi Hotel

Вартість номера – від 2210₴/доба

Реклама

Zolotarenko