Королівські гребінці з літніми помідорами і самфіром

15.09.2005
Фото 1

Сьогодні рецепт від шефу представляють "Ськарбі океану". "Королівські гребінці з літніми помідорами і самфіром" страва на дуже смачна і швидка в приготуванні.
Для приготування страви на 4 персони вам знадобиться:

  • 4 великих помідора
  • 12 великих гребінців
  • 10 гр свіжого самфіра і французького шпинату або просто шпинату
  • 100 мл оливкової олії
  • сіль

Баклажанна ікра

  • 1 баклажан близько 150 гр
  • 1 чайна ложка апельсинової і лимонної цедри
  • 2 ч.л. нарізаної чорної оливки
  • 1 подрібнена маленька зелена цибуля,
  • 15 мл оливкової олії
  • сіль на смак

Соус

  • Сік половини апельсина
  • Сік половини лимона
  • 30 мл оливкової олії
  • 30 мл жирних сливок (35%)
  • Цедра апельсина
  • Сіль і зернятка табасько на смак

1. У невелику сковорідку для соусу налийте оливкову олію, сік апельсина і лимона, потім додайте сливки

Фото 2 Фото 3

2. Змішайте натерту на дрібній терці цедру. Додати сіль і тобаско. На протязі 1 хвилини підігрівайте соус на великому вогні.

Фото 4 Фото 5

3. Приготування ікри з баклажанів: розрізати навпіл баклажан і смажити 15 хвилин при температурі 200-210°с. Знявши з вогню, дати остигнути до теплого стану, вийняти м'якоть і змішати з іншими інгредієнтами, вказаними для приготування ікри.

Фото 6

4. Бланширувати помідори декілька секунд в киплячій воді, очистити від шкірки. Порізати помідори на тонкі часточки, залишити в холодному місці. Для кожної порції беруть 3 шматочки помідора, намазують ікрою і сполучають, як показано на картинці. Додають декілька крапель оливкової олії і відправляють до духовки на 10 хвилин при температурі 180°c.

Фото 7 Фото 8

5. Налийте на сковорідку близько 5 мл оливкової олії і обсмажте гребінці близько 2 хвилин з одного боку на великому вогні до темного кольору, злегка підсоливши.

Фото 9

6. Обсмажте на сильному вогні з 5 мл оливкової олії самфір і шпинат.

Фото 10

7. Розташуйте помідорну композицію в центрі підігрітої тарілки. Навколо викласти 3 «букетики» з самфіра і шпинату. Покласти гребінець на кожен «букетик» з самфіру і шпинату.

Фото 11 Фото 12

8. На завершення налийте ложку соусу і негайно подавайте!

Фото 13

Постачальник тижня

Технофуд

Технофуд

Теплове, кухонне, холодильне, торгівельне обладнання для ресторанів, кафе, барів

Випускний 2020

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Старый Пруд»

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Старый Пруд»

Вибраний як тиха лісова гавань для відпочинку вдалині від міських тривог і за можливість насолодитися улюбленими стравами поза стінами ресторану

Банкетний зал тижня

Зал «Банкетний Палац» ресторану «Фортеця»

Зал «Банкетний Палац» ресторану «Фортеця»

Місткість – 150 чоловік; дворик та майданчик для виїзних церемоній

Рекомендуємо відпочити

Заміський міні-готель комплексу Roman'S

Заміський міні-готель комплексу Roman'S

Вартість номера – від 800₴

Реклама

Zolotarenko