«Гуляш з баранини по-турецьки» від Джихана Гюльсевена

01.12.2008
Фото 1

На майстер-клас до турецьких кухарів ми потрапили завдяки туристичній компанії «Tez Tour».
Кухар одного з найвишуканіших готелів «SU SESI» в Анталії (Белек) Джіхан Гюльсевен погодився викласти нам майстер-клас. Турецька кухня відома своїми м'ясними блюдами і десертами з медом. Сьогодні Джихан вирішив зупиниться саме на м'ясних кулінарних стравах.
Для приготування страви знадобиться:
баранина 1,2 кг
бараняче сало 0,4 кг
баклажани 0,8 кг
часник 0,2 кг
томати 0,6 кг
зелений перець 0,4 кг
лук 0,3 кг
Для приготування соусу:
питна вода 0,8 л
сіль, перець, томатний соус, спеції на смак

Фото 2 Фото 3

У глиняний горщик викладаємо інгредієнти шарами.
Щоб блюдо швидше приготувалося вниз кладемо томати. Якщо ж у нас є достатньо часу на приготування (до 90 хвилин), то вниз кладемо яловичину. Причому м'ясо не солимо і не перчимо. Другий після м'яса шар - цибуля (цибулини краще узяти маленькі). Третій шар - баклажани, четвертий - перець, п'ятий - помідори, шостий - сало, і сьомою - перець. Томати дають багато соку, який вони щедро віддадуть ніжній яловичині.

Фото 4 Фото 5

Переходимо до приготування соусу - у воду кладемо сіль, перець, томатний соус і спеції. Все ретельно перемішуємо і заливаємо наш "листковий пиріг".

Фото 6 Фото 7

Закриваємо фольгою і ставимо в піч або духовку на 80-90 хвилин.
Наша чтрава готове! Смачного!

Фото 8

Текст и фото: Татьяна Щербина

Пропозиція тижня

Постачальник тижня

Амір Фрут

Амір Фрут

Поставка овощей, фруктов, зелени и ягод в рестораны, кафе, гостиницы

Новорічні корпоративи

Новорічні корпоративи 2019

Випускний 2020

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

«Одеський бульвар» на Русанівці

«Одеський бульвар» на Русанівці

Вибраний за веселу життєрадісну атмосферу в стилі Південної Пальміри та свіжий бриз колоритної морської кухні

Банкетний зал тижня

Банкетний зал резиденції «Гірський струмок»

Банкетний зал резиденції «Гірський струмок»

Місткість – до 100 чоловік; окрема будівля, лужок для виїзної церемонії

Рекомендуємо відпочити

Sobi Hotel

Sobi Hotel

Вартість номера – від 2210₴/доба

Реклама

Zolotarenko