«Гуляш з баранини по-турецьки» від Джихана Гюльсевена

01.12.2008
Фото 1

На майстер-клас до турецьких кухарів ми потрапили завдяки туристичній компанії «Tez Tour».
Кухар одного з найвишуканіших готелів «SU SESI» в Анталії (Белек) Джіхан Гюльсевен погодився викласти нам майстер-клас. Турецька кухня відома своїми м'ясними блюдами і десертами з медом. Сьогодні Джихан вирішив зупиниться саме на м'ясних кулінарних стравах.
Для приготування страви знадобиться:
баранина 1,2 кг
бараняче сало 0,4 кг
баклажани 0,8 кг
часник 0,2 кг
томати 0,6 кг
зелений перець 0,4 кг
лук 0,3 кг
Для приготування соусу:
питна вода 0,8 л
сіль, перець, томатний соус, спеції на смак

Фото 2 Фото 3

У глиняний горщик викладаємо інгредієнти шарами.
Щоб блюдо швидше приготувалося вниз кладемо томати. Якщо ж у нас є достатньо часу на приготування (до 90 хвилин), то вниз кладемо яловичину. Причому м'ясо не солимо і не перчимо. Другий після м'яса шар - цибуля (цибулини краще узяти маленькі). Третій шар - баклажани, четвертий - перець, п'ятий - помідори, шостий - сало, і сьомою - перець. Томати дають багато соку, який вони щедро віддадуть ніжній яловичині.

Фото 4 Фото 5

Переходимо до приготування соусу - у воду кладемо сіль, перець, томатний соус і спеції. Все ретельно перемішуємо і заливаємо наш "листковий пиріг".

Фото 6 Фото 7

Закриваємо фольгою і ставимо в піч або духовку на 80-90 хвилин.
Наша чтрава готове! Смачного!

Фото 8

Текст и фото: Татьяна Щербина

Постачальник тижня

Технофуд

Технофуд

Теплове, кухонне, холодильне, торгівельне обладнання для ресторанів, кафе, барів

Випускний 2020

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Старый Пруд»

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Старый Пруд»

Вибраний як тиха лісова гавань для відпочинку вдалині від міських тривог і за можливість насолодитися улюбленими стравами поза стінами ресторану

Банкетний зал тижня

Зал «Банкетний Палац» ресторану «Фортеця»

Зал «Банкетний Палац» ресторану «Фортеця»

Місткість – 150 чоловік; дворик та майданчик для виїзних церемоній

Рекомендуємо відпочити

Заміський міні-готель комплексу Roman'S

Заміський міні-готель комплексу Roman'S

Вартість номера – від 800₴

Реклама

Zolotarenko