Салат із запеченим лососем та авокадо на сторінці від шефа в етно-ресторації «Козачок» Совки

16.09.2011
Шеф-повар Мария Лагода

Етно-ресторація «Козачок» є, звичайно, зразково-показовим закладом у сфері традиційної національної кулінарії. Якщо говорити про канонічність накритого столу, то «Козачку», що за 10 років сповна окріпнув під крилом рідної «Козирної» мережі, напевно, не буде рівних. Але все-таки рамки стереотипів тісні навіть для цього ревного прибічника «рідних пенатів». Шеф-кухар закладу на Совках Марія Лагода приготувала для нас страву, що демонструє близькість знайомства нашого «національного героя» з європейською кухнею. Та таке, що цілком дозволяє «гратися» з набором продуктів, не цілком характерним для національного кулінарного колориту.

Для салату використовуються:

  • лосось запечений, нарізаний кубиками (заздалегідь маринований в оливковій олії із сіллю та спеціями) – 120 г;
  • огірки свіжі, порізані соломкою – 50 г; 
  • м'якоть авокадо, нарізане часточками, – 30 г; 
  • листя салату «Лоло-россо» та «Лоло-бьянко».

Соус складається із:  

  • консервованих анчоусів – 5 г; 
  • йогурту – 15 г; 
  • Необходимые ингредиенты для блюда
    майонезу – 15 г; 
  • зернової гірчиці – 5 г; 
  • соусу «Бальзамік» (упарена суміш бальзамічного оцту, цукру й червоного вина) – 5 г. 

Для декору згодяться:  

  • чайна ложка червоної ікри (5 г); 
  • декілька пір'їн зеленої цибулі.

Салати шарами виходять особливо красивими та акуратними, якщо для їх приготування використовувати спеціальну форму. 

Спершу змішуємо інгредієнти для соусу, щоб дати йому трохи настоятися та стати однорідним – у той час, поки займатимемося салатом. Для цього в окрему посудину дрібно нарізуємо анчоус, додаємо йогурт та майонез, змішуємо із зерновою гірчицею і соусом «Бальзамік».

Мелко нарезается консервированный анчоус Рыбка складывается в отдельную посуду

Добавляем йогурт Затем – майонез

Очередь зерновой горчицы ...и бальзамического соуса

Все хорошенько смешиваем Начинаем заниматься тем временем непосредственно салатом

За кулінарною традицією, що давно склалася, листя салату рвемо руками. Цей продукт при торканні із сталлю ножа швидко окислюється, втрачаючи зовнішній вигляд та корисні властивості. На красиву «пухнасту» подушечку з салату ставимо форму і по черзі закладаємо у неї шматочки авокадо, потім кубики печеної сьомги, соломку з огірків, кожен з цих шарів промазуючи приготованим раніше соусом.

Листья салата рвем руками с выкладываем на тарелку Подушка из свежего салата

Для этого слоеного блюда хорошо использовать специальную форму В форму выкладываем авокадо

Слой промазываем соусом Очередь лосося

Не забываем соус! Теперь – соломка из свежего огурца

Форму акуратно знімаємо. Робимо топпінг з червоної ікри та викладаємо декілька пір'їнок зеленої цибулі. От і все!

Заканчиваем соусом Снимаем с салата «оковы»

Топпинг из красной икры Украшаем зеленым лучком

Блюдо готово Приятного аппетита!

Добре поєднувані продукти та крапелька кулінарної фантазії – шукайте незабаром цю витончену страву на сторінці від шефа в етно-ресторації «Козачок» Совки!

Текст Лєля Жуковська
Фото: Артем Філіпов

Пропозиція тижня

Постачальник тижня

Посуд-Сервіс

Посуд-Сервіс

Посуд для дому, кафе, барів і ресторанів

Реклама

Новорічні корпоративи

Новорічні корпоративи 2019

Випускний 2020

Реклама

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Ресторан «Фортеця»

Ресторан «Фортеця»

Вибраний за теплоту осінніх зустрічей біля затишного каміна та можливість комфортно насолодитися останніми осінніми днинками серед пахучих сосен

Банкетний зал тижня

Основний зал ресторану «Володимирський»

Основний зал ресторану «Володимирський»

Місткість: 80 осіб – банкет, 100 осіб – фуршет; караоке, сцена, урочиста тканинна драпіровка

Рекомендуємо відпочити

Реклама

Zolotarenko