Райдужне літо від Далжита Сінгха!

30.06.2014
Далжит Сингх

Популярна мережа ресторанів японської кухні «Муракамі» недавно поповнилася новим ідейним натхненником і «творчим пастирем». Його ім'я – Далжит Сінгх, він є професійним бренд-шефом світового рівня із надзвичайним досвідом роботи буквально у всіх куточках земної кулі. Успішно налагодивши роботу десятків закладів в Америці та Африці, Європі й Азії, тепер він очолив кухню однієї з найбільших столичних ресторанних мереж, щоб відкрити смачні райдужні перспективи після неспокійної української зими. Вже на даний момент під його керівництвом організована школа сушистів для підвищення кваліфікації співробітників, а також розроблено нове меню із врахуванням новітніх тенденцій на терені паназіатськой гастрономії.

Ролл «Римбо»

Усвідомлюючи багатогранність кулінарних знань мандрівника Далжита, ми були немало заінтриговані, що ж приготує він для нас. Рол «Рімбо» – оголосив шеф, мрійно обкреслюючи пальцем у повітрі півколо (мабуть, так на індійський зразок промовляється англійське слово «рейнбоу»). Що ж, веселку ми не раз бачили та сновидили, але на смак ще не куштували, – пора розширювати межі пізнання!

Рол «Рімбо» (210/19г – 76 грн.) – резидент і фаворит нового меню «Муракамі». Це так званий американський варіант класичних японських суші, що відноситься до «філадельфійського сімейства», що так полюбилися українцям: це уромакі (рол рисом навиворіт) із використанням м'якого вершкового сиру «Філадельфія». У «веселковій» асорті-інтерпретації Далжита Сінгха він збагачений аж трьома видами риби – лососем, тунцем і вугром.

Інгредієнти для страви:

  • лосось – 20 г; 
  • тунець – 20 г; 
  • копчений вугор – 20 г; 
  • авокадо – 20 г; 
  • огірок – 15 г; 
  • сир «Філадельфія» - 15 г; 
  • рис – 100 г; 
  • норі – 1 аркуш.
Ингредиенты для блюда

1. Приготування рису для суші – справа тонка. Частенько саме цим нюансом суші так кардинально відрізняються в різних закладах. Якщо смакові якості дійсно свіжої хорошої риби або овочів можуть не особливо різнитися, то від смаку та консистенції рису залежить багато чого. Він не має бути дуже прісним або кислим, він має бути таким, що добре злипається, але і не надмірно в'язким. У «Муракамі» рис саме такий, як потрібно! Він щонайкраще утримує той смаковий баланс, який утворюється при поєднаннях із начинками.

Далжит, який пропрацював довгий час в азіатських країнах, спеціально завів нас до окремої кімнати, щоб показати інгредієнти для суші, привезені з Японії, і посвятити в тонкощі технологічного процесу, який був тут ним трохи вдосконалений. Рис сорту «Скот Грін Каліфорнія» варять в рісоварці рівно 37 хвилин, додавши воду, настояну на водоростях «Комбу», цукор та сіль. Потім його 7 хвилин остуджують у спеціальній бамбуковій посудині під назвою «Хангірі» – вона призначена в основному для вбирання зайвої вологи. У ній же рис заправляють кисло-солодким рисовим оцтом «Мірін», перемішуючи дерев'яною лопаткою.

2. Готовий теплий рис потрапляє на напіввідкриту кухонну стійку «Муракамі», де спритні сушисти приступають безпосередньо до формування ролів.

Оскільки ролл «Рімбо» буде вивернутим, бамбуковий килимок (макісу) необхідно заздалегідь обмотати харчовою плівкою, щоб рис не прилипав до його поверхні. Коли процедура виконана, по всій площі норі з одного боку рівномірним тонким шаром розподіляють рис, і потім перевертають рисовою стороною до макісу.

Равномерно распределяем рис по площади нори Переворачиваем лист с рисом на другую сторону

Тепер на іншу сторону норі викладають начинку: сир «Філадельфія» та соломку огірочків. Рол акуратно скручують. Все, рисова «ковбаска» готова – час її прикрасити у всі барви веселки!

Начинка из сыра «Филадельфия» Черед огурчиков

Аккуратно скручиваем ролл Ловкость рук и никакого мошенничества!

3. Гострим ножем нарізаємо тонкими пластинками декілька шматочків охолодженого лосося, тунця і копченого вугра, а також стиглий авокадо.

Лосось Тунец

Рыбная радуга! Авокадо

Покриваємо зверху наш рол по черзі «віялом» різнокольорових апетитних стрічок із нарізаних продуктів.

«Оснащаем» радужный ролл лососем Затем – копченым угрем

Черед яркого тунца «Веер» из авокадо

Надаємо готовому ролу прямокутну форму за допомогою килимка для суші – і, змочивши ніж водою, щоб до нього не пристав рис, розрізаємо рол на 8 частин, якраз по два шматочки на кожен колір.

Алмаз без огранки Придаем роллу прямоугольную форму

Разрезаем... Совершенствуем

4. Тепер лише залишилося поставити страву на дерев'яну дощечку для подачі, традиційно декорувавши «букетом» маринованого імбиру таи зірочкою» гірчиці «Васабі», і винести в зал, попутно надихаючи обличчя гостей посмішками солодкого передчуття...

Водружаем блюдо на дощечку для подачи Красивый и вкусный декор

Смачного та яскравого барвистого літа з «Муракамі»!

Ролл «Римбо» готов радовать вкус и глаз Приятного аппетита!

Текст: Лєля Жуковська
Фото: Артем Філіпов

Пропозиція тижня

Постачальник тижня

Fd-Store

Fd-Store

Дизайн, друк і виробництво папок для меню

Реклама

Випускний 2019

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Заміський готельно-ресторанний комплекс «Мисливський двір»

Заміський готельно-ресторанний комплекс «Мисливський двір»

Вибраний як зелений оазис у межах міста, де неймовірна чистота природи гармонійно поєднується з високим рівнем комфорту

Банкетний зал тижня

«Білий мармуровий зал» заміського ресторану «Шале»

«Білий мармуровий зал» заміського ресторану «Шале»

Місткість: банкет – 60 гостей, фуршет – 80 гостей

Рекомендуємо відпочити

Міні-готель заміського комплексу Roman'S

Міні-готель заміського комплексу Roman'S

Вартість номеру – від 800₴

Реклама

Zolotarenko