Свиная вырезка на мангале от Александра Мосолова

16.12.2008

Фото 1

У холодну пору року особливо гостро хочеться м'яса "з димком". Можливо, тому, що шашлики традиційно вважають "літньою" стравою.

Орігинальним рецептом свинячої вирізки на мангалі поділився з нами шеф-кухар ресторану "Підкова" Олександр Мосолов. Нам він признався, що м'ясо - його кулінарний фаворит.
Хоча першість у приготуванні блюд на відкритому вогні належить народам Кавказу, завдяки декількам акцентам ця страва виглядає абсолютно по-українськи.
Отже, на 1 порцію нам поднадобітся:
Свиняча вирізка - 300 г
Бекон - 80 г
Болгарський перець - 1 шт (він повинен бути досить великим, вагою близько 200 г)
Сіль, перець і інші спеції на смак, оливкова олія
Спосіб приготування:
1. Свинину нарізуємо тонкими смужками (близько 1-1,5 см), відбиваємо з двох боків, солимо і перчимо.

Фото 3

Фото 4 Фото 5

2. На свинину викладаємо тонко нарізаний бекон і акуратно закручуємо. Виходять красиві і дуже апетитні рулетіки.

Фото 6

Фото 7

3. Одягаємо наші рулетіки на шампур, чередуючи з часточками перцю, які заздалегідь сбризнуті оливковою олією.

Фото 8

4. Відправляємо шампур на мангал, де наша свинина з беконом на протязі 20 хвилин просочується ароматним димком і підрум'янюється.

Фото 9 Фото 10

Все! Блюдо готове!

Подати до столу його можна так, як подають у ресторані "Підкова" – на лаваші, зі свіжими і маринованими овочами, а у якості соуса запропонувати гостям аджіку.

Фото 11 Фото 12

Текст і фото: Катерина Данилова

Постачальник тижня

Технофуд

Технофуд

Теплове, кухонне, холодильне, торгівельне обладнання для ресторанів, кафе, барів

Випускний 2020

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Старый Пруд»

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Старый Пруд»

Вибраний як тиха лісова гавань для відпочинку вдалині від міських тривог і за можливість насолодитися улюбленими стравами поза стінами ресторану

Банкетний зал тижня

Зал «Банкетний Палац» ресторану «Фортеця»

Зал «Банкетний Палац» ресторану «Фортеця»

Місткість – 150 чоловік; дворик та майданчик для виїзних церемоній

Рекомендуємо відпочити

Заміський міні-готель комплексу Roman'S

Заміський міні-готель комплексу Roman'S

Вартість номера – від 800₴

Реклама

Zolotarenko