Стейк Шатобріан від ресторану «Стейк Хаус

03.02.2009

Відомо, що готувати стейки - справжнє мистецтво. А правильні стейки - тим більше. Досягти досконалості непросто - це підтвердять навіть імениті кухарі. Але спробувати приготувати стейк, по якостях що наближається до сьогоденню, можна. Все, що для цього потрібне - хороше м'ясо і якісний гриль. Ні, не все! Ще - уміння відчувати м'ясо, якого не купити: воно приходить саме і з роками.

Майстер-клас по стейкам нам виклав Володимир Козачок, старший зміни ресторану ресторану «Стейк Хаус». А приготували ми одне їх найпопулярніших в закладі блюд - стейк «Шатобріан».

Фото 1

Для нього нам знадобитися центральна частина товстого краю яловичої вирізки (її головна частина піде на біфштекс, а тонкий край - на філе-міньон). Вагою приблизно 300-400 грамів.
Оскільки "правильне" м'ясо водиться тільки в стейк-хаузах, ось актуальна порада. Якщо вам пощастило, і на ринку ви купили ще тепле м'ясо, його можна відразу ж готувати. У решті всіх випадків краще видаливши пліву, і витримати його 3-4 дні в холодильнику в закритому посуді, періодично зливаючи сік.
1. Перший крок: робимо акуратні надрізи навскоси, вбиваючи відразу двох зайців. По-перше, в м'ясо гарненько вберуться сіль і перець. По-друге, надрізав прожилки, ми не дамо м'ясу скручуватися під дією високих температур.

Фото 2 Фото 3

2. Натираємо сіллю і перцем.

Фото 4 Фото 5

3. Змащуємо м'ясо рослинною олією і відправляємо на гриль.
4. Спочатку м'ясо обсмажують на грилі при температурі 250°с - по 10-15 секунд з кожною з чотирьох сторін. В результаті «теплового удару» утворилася апетитна хрустка скоринка, а всередині зберігся сік.

Фото 6 Фото 7

5. Не забуваємо періодично змащувати стейк рослинною олією!

Фото 8 Фото 9

6. При температурі 180-200°с доводимо м'ясо до потрібного ступеня готовності, яка варіюється від сирого стейка до засмаженого. Щоб отримати потрібний ступінь готовності, потрібно потренуватися. Адже визначати готовність м'яса на розріз не можна у жодному випадку! Маленька підказка: для стейка з кров'ю час приготування складе близько 10-12 хвилин, для засмаженого - близько 25 хвилин.

Фото 10 Фото 11

7. Готуємо гірчичне масло, змішуючи 100 г вершкового масла з перетертим часником (4 г) і гірчицею (4-5 г). Сіль і перець додаємо за смаком. Розтопленим гірчичним маслом поливаємо готовий стейк.

Фото 12

До такої солідного в усіх відношеннях страви можна придумати і відповідний гарнір. Наприклад, запечена картопля, фарширована сирною масою з часником і зеленню.
Все, тепер можна сміливо бенкетувати з друзями, запиваючи хорошим вином. І бажаючи один одному смачного.

Фото 13 Фото 14

Фото: Катерина Бойченко

Постачальник тижня

Технофуд

Технофуд

Теплове, кухонне, холодильне, торгівельне обладнання для ресторанів, кафе, барів

Випускний 2020

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Старый Пруд»

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Старый Пруд»

Вибраний як тиха лісова гавань для відпочинку вдалині від міських тривог і за можливість насолодитися улюбленими стравами поза стінами ресторану

Банкетний зал тижня

Зал «Банкетний Палац» ресторану «Фортеця»

Зал «Банкетний Палац» ресторану «Фортеця»

Місткість – 150 чоловік; дворик та майданчик для виїзних церемоній

Рекомендуємо відпочити

Заміський міні-готель комплексу Roman'S

Заміський міні-готель комплексу Roman'S

Вартість номера – від 800₴

Реклама

Zolotarenko