Стейк Шатобріан від ресторану «Стейк Хаус

03.02.2009

Відомо, що готувати стейки - справжнє мистецтво. А правильні стейки - тим більше. Досягти досконалості непросто - це підтвердять навіть імениті кухарі. Але спробувати приготувати стейк, по якостях що наближається до сьогоденню, можна. Все, що для цього потрібне - хороше м'ясо і якісний гриль. Ні, не все! Ще - уміння відчувати м'ясо, якого не купити: воно приходить саме і з роками.

Майстер-клас по стейкам нам виклав Володимир Козачок, старший зміни ресторану ресторану «Стейк Хаус». А приготували ми одне їх найпопулярніших в закладі блюд - стейк «Шатобріан».

Фото 1

Для нього нам знадобитися центральна частина товстого краю яловичої вирізки (її головна частина піде на біфштекс, а тонкий край - на філе-міньон). Вагою приблизно 300-400 грамів.
Оскільки "правильне" м'ясо водиться тільки в стейк-хаузах, ось актуальна порада. Якщо вам пощастило, і на ринку ви купили ще тепле м'ясо, його можна відразу ж готувати. У решті всіх випадків краще видаливши пліву, і витримати його 3-4 дні в холодильнику в закритому посуді, періодично зливаючи сік.
1. Перший крок: робимо акуратні надрізи навскоси, вбиваючи відразу двох зайців. По-перше, в м'ясо гарненько вберуться сіль і перець. По-друге, надрізав прожилки, ми не дамо м'ясу скручуватися під дією високих температур.

Фото 2 Фото 3

2. Натираємо сіллю і перцем.

Фото 4 Фото 5

3. Змащуємо м'ясо рослинною олією і відправляємо на гриль.
4. Спочатку м'ясо обсмажують на грилі при температурі 250°с - по 10-15 секунд з кожною з чотирьох сторін. В результаті «теплового удару» утворилася апетитна хрустка скоринка, а всередині зберігся сік.

Фото 6 Фото 7

5. Не забуваємо періодично змащувати стейк рослинною олією!

Фото 8 Фото 9

6. При температурі 180-200°с доводимо м'ясо до потрібного ступеня готовності, яка варіюється від сирого стейка до засмаженого. Щоб отримати потрібний ступінь готовності, потрібно потренуватися. Адже визначати готовність м'яса на розріз не можна у жодному випадку! Маленька підказка: для стейка з кров'ю час приготування складе близько 10-12 хвилин, для засмаженого - близько 25 хвилин.

Фото 10 Фото 11

7. Готуємо гірчичне масло, змішуючи 100 г вершкового масла з перетертим часником (4 г) і гірчицею (4-5 г). Сіль і перець додаємо за смаком. Розтопленим гірчичним маслом поливаємо готовий стейк.

Фото 12

До такої солідного в усіх відношеннях страви можна придумати і відповідний гарнір. Наприклад, запечена картопля, фарширована сирною масою з часником і зеленню.
Все, тепер можна сміливо бенкетувати з друзями, запиваючи хорошим вином. І бажаючи один одному смачного.

Фото 13 Фото 14

Фото: Катерина Бойченко

Пропозиція тижня

Постачальник тижня

Амір Фрут

Амір Фрут

Поставка овощей, фруктов, зелени и ягод в рестораны, кафе, гостиницы

Новорічні корпоративи

Новорічні корпоративи 2019

Випускний 2020

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

«Одеський бульвар» на Русанівці

«Одеський бульвар» на Русанівці

Вибраний за веселу життєрадісну атмосферу в стилі Південної Пальміри та свіжий бриз колоритної морської кухні

Банкетний зал тижня

Банкетний зал резиденції «Гірський струмок»

Банкетний зал резиденції «Гірський струмок»

Місткість – до 100 чоловік; окрема будівля, лужок для виїзної церемонії

Рекомендуємо відпочити

Sobi Hotel

Sobi Hotel

Вартість номера – від 2210₴/доба

Реклама

Zolotarenko