«Хмільна» золота рибка: дорада, запечена цілком на винному яблуці з нового літнього меню ресторану «Тераса»

31.05.2011
Роман Ханов, шеф-повар ресторана «Терраса»
Воркующие голуби, юркие белки – частые гости садового склона «Воздвиженского»

Влітку готель «Воздвиженський» на Андріївському узвозі помітно причепурюється. Акуратні балкончики номерів прикрашають букети квітучої петунії, що дуже органічно поєднується з брущаткою старовинної київської вулиці й додає готелю певний шарм затишного європейського містечка. На його верхніх поверхах розташований ресторан «Тераса» з панорамним літнім майданчиком та садовим схилом, покритим різноманітною зеленню. Повинні зізнатися, мало яка істота не захмеліє від такого буйноцвіття! Ось і в новому літньому меню «Тераси» з'явилася дорада, запечена цілком на винному яблуці (250/100/50 – 190 грн.). Як саме вона там з'явилася, люб'язно погодився нам повідати статний шеф-кухар закладу Роман Ханов.

Перш, ніж шеф-кухар почне, давайте загадаємо «золотій рибці» (а саме так перекладається з романської її назва) три бажання:

1. Щоб була смачною.

Свіжу охолоджені дораду чистять від нутрощів, видаляють хребет та реберні кістки. Потім 10-15 хвилин маринують у суміші з білого вина, морської солі, спецій для риби та чебреця. Для хорошої золотистої скориночки риба укладається на деко на зразок будиночка, хвостом вгору. Час приготування – близько 20-ти хвилин при температурі духовки 170-180 градусів. Це «канонічний», а тому найоптимальніший спосіб приготувати смачну дораду.

Ингредиенты для блюда Запеченная дорада

2. Щоб була оригинальною.

Шеф-кухар Роман Ханов вирішив збагатити смак риби соусом з ківі та гарніром з ароматних яблук, запечених з вином і травами. Таке рішення дає страві пікантну кислинку, замінюючу лимонний сік, який зазвичай супроводжує дораду у всіх класичних рецептах приготування.

Для соусу знадобиться 1 ківі (60 г) і цукор за смаком. Фрукт очищається від шкірки, подрібнюється блендером до пюреподібної консистенції. До отриманої маси додається щіпка цукру.

Очищаем киви от кожуры Перетираем в пюре

Для гарніру використовується: 1 яблуко (150 г) – сорту, що має кисло-солодкий смак, вершкове масло – 20 г, біле сухе вино – 15-20 г, гілочка чебреця та щіпка цукру. Яблуко розрізаємо на чотири часточки, віймаємо серцевіну й запікаємо з додаванням перераховаих інгредієнтів. Можна готуваті в духовці одночасно з дорадою, оскільки необхідні умові теплової обробки приблизно однакові.

Яблоко разрезаем на дольки и удаляем сердцевину Запекаем с вином, сливочным маслом, сахаром и травами

3. Щоб була красивою.

В ресторану з такою благородною назвою, як «Тераса», що знаходиться в готелі з таким красивим ім'ям, як «Воздвиженський», і сервіровка відповідна. Білосніжна тарілка «припорошується» меленою сумішшю перців, на неї поміщається виточнено загнута срібна ложка-соусник, яку шеф наповнює холодним соусом з ківі. На тарілку викладається запечена дорада, а біля неї – часточки запашного яблука. Для свіжості натюрморта – крапля оливкової олії та асорті зі свіжої рукколи і чебрецю.

Посыпаем тарелку перцем Соус – на серебряную ложечку

В середину тарелки помещаем рыбку Дорада и пюре из киви – интересное сочетание

Рядом – винное яблоко Почти последний штрих!

Кулинарная композиция на фоне панорамы весеннего Киева Дорада, запеченная целиком на винном яблоке: приятного аппетита!

В доради дуже ніжне та дієтичне м'ясо. Це так актуально в теплу пору, коли більш за все хочеться сховатися в тіні садового схилу, біля невеликого дзюркотливого водопаду і скуштувати чогось легкого та «п'янкого»... Заходьте ховатися від літньої спеки і отримувати гастрономічне задоволення до ресторану «Тераса»!

Текст Лєля Жуковська
Фото: Артем Філіппов

Пропозиція тижня

Постачальник тижня

Лодмар Україна

Лодмар Україна

Продаж, постачання, обслуговування та ремонт професійного обладнання

Випускний 2020

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Заміський ресторанний комплекс «Старий Ставок»

Заміський ресторанний комплекс «Старий Ставок»

Вибраний як одне з найбільш живописних місць, де можна сповна насолодитися тихою елегією осені...

Банкетний зал тижня

Банкетний зал центру відпочинку «Європа»

Банкетний зал центру відпочинку «Європа»

Місткість – до 95 гостей; двоповерховий хол, балкони, зимовий сад

Рекомендуємо відпочити

Готель «Совські Ставки»

Готель «Совські Ставки»

Вартість номерів – від 1200 ₴/доба

Реклама

Zolotarenko