«Хмільна» золота рибка: дорада, запечена цілком на винному яблуці з нового літнього меню ресторану «Тераса»

31.05.2011
Роман Ханов, шеф-повар ресторана «Терраса»
Воркующие голуби, юркие белки – частые гости садового склона «Воздвиженского»

Влітку готель «Воздвиженський» на Андріївському узвозі помітно причепурюється. Акуратні балкончики номерів прикрашають букети квітучої петунії, що дуже органічно поєднується з брущаткою старовинної київської вулиці й додає готелю певний шарм затишного європейського містечка. На його верхніх поверхах розташований ресторан «Тераса» з панорамним літнім майданчиком та садовим схилом, покритим різноманітною зеленню. Повинні зізнатися, мало яка істота не захмеліє від такого буйноцвіття! Ось і в новому літньому меню «Тераси» з'явилася дорада, запечена цілком на винному яблуці (250/100/50 – 190 грн.). Як саме вона там з'явилася, люб'язно погодився нам повідати статний шеф-кухар закладу Роман Ханов.

Перш, ніж шеф-кухар почне, давайте загадаємо «золотій рибці» (а саме так перекладається з романської її назва) три бажання:

1. Щоб була смачною.

Свіжу охолоджені дораду чистять від нутрощів, видаляють хребет та реберні кістки. Потім 10-15 хвилин маринують у суміші з білого вина, морської солі, спецій для риби та чебреця. Для хорошої золотистої скориночки риба укладається на деко на зразок будиночка, хвостом вгору. Час приготування – близько 20-ти хвилин при температурі духовки 170-180 градусів. Це «канонічний», а тому найоптимальніший спосіб приготувати смачну дораду.

Ингредиенты для блюда Запеченная дорада

2. Щоб була оригинальною.

Шеф-кухар Роман Ханов вирішив збагатити смак риби соусом з ківі та гарніром з ароматних яблук, запечених з вином і травами. Таке рішення дає страві пікантну кислинку, замінюючу лимонний сік, який зазвичай супроводжує дораду у всіх класичних рецептах приготування.

Для соусу знадобиться 1 ківі (60 г) і цукор за смаком. Фрукт очищається від шкірки, подрібнюється блендером до пюреподібної консистенції. До отриманої маси додається щіпка цукру.

Очищаем киви от кожуры Перетираем в пюре

Для гарніру використовується: 1 яблуко (150 г) – сорту, що має кисло-солодкий смак, вершкове масло – 20 г, біле сухе вино – 15-20 г, гілочка чебреця та щіпка цукру. Яблуко розрізаємо на чотири часточки, віймаємо серцевіну й запікаємо з додаванням перераховаих інгредієнтів. Можна готуваті в духовці одночасно з дорадою, оскільки необхідні умові теплової обробки приблизно однакові.

Яблоко разрезаем на дольки и удаляем сердцевину Запекаем с вином, сливочным маслом, сахаром и травами

3. Щоб була красивою.

В ресторану з такою благородною назвою, як «Тераса», що знаходиться в готелі з таким красивим ім'ям, як «Воздвиженський», і сервіровка відповідна. Білосніжна тарілка «припорошується» меленою сумішшю перців, на неї поміщається виточнено загнута срібна ложка-соусник, яку шеф наповнює холодним соусом з ківі. На тарілку викладається запечена дорада, а біля неї – часточки запашного яблука. Для свіжості натюрморта – крапля оливкової олії та асорті зі свіжої рукколи і чебрецю.

Посыпаем тарелку перцем Соус – на серебряную ложечку

В середину тарелки помещаем рыбку Дорада и пюре из киви – интересное сочетание

Рядом – винное яблоко Почти последний штрих!

Кулинарная композиция на фоне панорамы весеннего Киева Дорада, запеченная целиком на винном яблоке: приятного аппетита!

В доради дуже ніжне та дієтичне м'ясо. Це так актуально в теплу пору, коли більш за все хочеться сховатися в тіні садового схилу, біля невеликого дзюркотливого водопаду і скуштувати чогось легкого та «п'янкого»... Заходьте ховатися від літньої спеки і отримувати гастрономічне задоволення до ресторану «Тераса»!

Текст Лєля Жуковська
Фото: Артем Філіппов

Пропозиція тижня

Постачальник тижня

Fd-Store

Fd-Store

Дизайн, друк і виробництво папок для меню

Реклама

Випускний 2019

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Заміський готельно-ресторанний комплекс «Мисливський двір»

Заміський готельно-ресторанний комплекс «Мисливський двір»

Вибраний як зелений оазис у межах міста, де неймовірна чистота природи гармонійно поєднується з високим рівнем комфорту

Банкетний зал тижня

«Білий мармуровий зал» заміського ресторану «Шале»

«Білий мармуровий зал» заміського ресторану «Шале»

Місткість: банкет – 60 гостей, фуршет – 80 гостей

Рекомендуємо відпочити

Міні-готель заміського комплексу Roman'S

Міні-готель заміського комплексу Roman'S

Вартість номеру – від 800₴

Реклама

Zolotarenko