Диво-млин!

21.02.2011
Пиццерия il Molino

Всі асоціації, які навіває назва il Molino* міському жителеві, що скучив за природою, властиві відчуттям від перебування в новій піцерії на Печерську (у трьох хвилинах ходьби від метро «Арсенальна»). Це ідилічне затишшя з екологічним європейським присмаком, цілющі запахи натуральних матеріалів – борошна, мішковини, дрів та печі, мінімальне вторгнення людських рук у початкову досконалість дарів природи, прилив енергії та здорового рум'янцю від органічної взаємодії з довкіллям.

Итальянская дровяная печь

Просторий зал, розділений на декілька затишних зон, дарує утихомирене відчуття дому: у скляних колбах – крупи та зерна, у вазонах – соковита зелень, що красиво відтіняє бордово-льняні тони інтер'єру. Все поєднується, обертається й тече своїм тихим і щасливим водяним колесом: грифельна дошка сповіщає про сьогоднішні найсмачніші й найсвіжіші перспективи, затишно пихтить незвичайно «жива» дров'яна піч, біля теплої печі – клопочуть смугляві натруджені руки колоритного італійського шефа...

Франко Пишиоттано

Цей привітний південець у білосніжному фартусі – Франко Пішиоттано, головний «мірошник» il Molino. Будучи американцем італійського походження, він у 1982 році повернувся на історичну батьківщину та вже близько 25-ти років життя присвятив вивченню та удосконаленню мистецтва випікання піци. Відточуючи майстерність у різних закладах Італії та США, апробовуючи різну техніку, Франко завжди звіряв результати своїх експериментів з реакцією публіки. За його словами, для нього найважливіше – знайти той оптимальний смак та консистенцію, які дозволили б побачити на обличчях абсолютно різних людей однаково задоволені посмішки.

Натюрморт от il Molino

Формула, винайдена Франком, така: компоненти піци не повинні перебивати один одного, смак кожного з них повинен відчуватися дискретно. Ансамбль, де кожен учасник – соліст, покладає велику відповідальність на їх якість. Саме тому практично всі продукти – томати й свіжий базилік, моцарела та рікотта, пармськая шинка й пікантне салямі, оливкове масло та інші – імпортуються з Італії. З українських продуктів Франко дав зелене світло чи не лише свіжим вітчизняним дріжджам, грибам і цуккіні. Фетиш il Molino – низькокалорійне борошно вищого гатунку від виробника «Моліно Капуто». Що ж, видимість простоти в сучасному світі вимагає ретельної вибірковості.

Фирменная пицца il Molino

Для київської піцерії сеньйор Франко Пішиоттано зробив вибірку з 25-ти видів піци: чотири вегетаріанські, дев'ять м'ясних, чотири – з рибою і морепродуктами, два види кальцоне (закритих піц), три фірмові і одна десертна – з шоколадним кремом, горіхами і цукровою пудрою. Вся піца має найкращі смакові властивості лише в перебігу 20-ти хвилин, тому в il Molino вас завжди агітують поласувати нею негайно.На додаток до піци тут запропонують традиційні італійські закуски (карпаччо, асорті вишуканих сирів) і салати («Капрезе», салат з тигровими креветками і рукколой або з пармськой шинкою), декілька видів паст і різотто, блюда з риби і м'яса, супи (з домашньою пастою, «Мінестроне») і класичні десерти («Панна-котта», «Тірамісу», «Крем-брюлле»). У печі також випікається два види італійського хліба «Фокачча».

Якщо бути уважним, проходячи повз, то можна помітити, що на торці фасаду нова піцерія суспіль усипана різноколірними відбитками долоньок. Це дуже символічно: учувши запах свіжоспеченого тіста, сюди й справді несвідомо тягнуться руки...

*«Водяний млин».

Пропозиція тижня

Постачальник тижня

Посуд-Сервіс

Посуд-Сервіс

Посуд для дому, кафе, барів і ресторанів

Реклама

Новорічні корпоративи

Новорічні корпоративи 2019

Випускний 2020

Реклама

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Ресторан «Фортеця»

Ресторан «Фортеця»

Вибраний за теплоту осінніх зустрічей біля затишного каміна та можливість комфортно насолодитися останніми осінніми днинками серед пахучих сосен

Банкетний зал тижня

Основний зал ресторану «Володимирський»

Основний зал ресторану «Володимирський»

Місткість: 80 осіб – банкет, 100 осіб – фуршет; караоке, сцена, урочиста тканинна драпіровка

Рекомендуємо відпочити

Реклама

Zolotarenko