Диво-млин!

21.02.2011
Пиццерия il Molino

Всі асоціації, які навіває назва il Molino* міському жителеві, що скучив за природою, властиві відчуттям від перебування в новій піцерії на Печерську (у трьох хвилинах ходьби від метро «Арсенальна»). Це ідилічне затишшя з екологічним європейським присмаком, цілющі запахи натуральних матеріалів – борошна, мішковини, дрів та печі, мінімальне вторгнення людських рук у початкову досконалість дарів природи, прилив енергії та здорового рум'янцю від органічної взаємодії з довкіллям.

Итальянская дровяная печь

Просторий зал, розділений на декілька затишних зон, дарує утихомирене відчуття дому: у скляних колбах – крупи та зерна, у вазонах – соковита зелень, що красиво відтіняє бордово-льняні тони інтер'єру. Все поєднується, обертається й тече своїм тихим і щасливим водяним колесом: грифельна дошка сповіщає про сьогоднішні найсмачніші й найсвіжіші перспективи, затишно пихтить незвичайно «жива» дров'яна піч, біля теплої печі – клопочуть смугляві натруджені руки колоритного італійського шефа...

Франко Пишиоттано

Цей привітний південець у білосніжному фартусі – Франко Пішиоттано, головний «мірошник» il Molino. Будучи американцем італійського походження, він у 1982 році повернувся на історичну батьківщину та вже близько 25-ти років життя присвятив вивченню та удосконаленню мистецтва випікання піци. Відточуючи майстерність у різних закладах Італії та США, апробовуючи різну техніку, Франко завжди звіряв результати своїх експериментів з реакцією публіки. За його словами, для нього найважливіше – знайти той оптимальний смак та консистенцію, які дозволили б побачити на обличчях абсолютно різних людей однаково задоволені посмішки.

Натюрморт от il Molino

Формула, винайдена Франком, така: компоненти піци не повинні перебивати один одного, смак кожного з них повинен відчуватися дискретно. Ансамбль, де кожен учасник – соліст, покладає велику відповідальність на їх якість. Саме тому практично всі продукти – томати й свіжий базилік, моцарела та рікотта, пармськая шинка й пікантне салямі, оливкове масло та інші – імпортуються з Італії. З українських продуктів Франко дав зелене світло чи не лише свіжим вітчизняним дріжджам, грибам і цуккіні. Фетиш il Molino – низькокалорійне борошно вищого гатунку від виробника «Моліно Капуто». Що ж, видимість простоти в сучасному світі вимагає ретельної вибірковості.

Фирменная пицца il Molino

Для київської піцерії сеньйор Франко Пішиоттано зробив вибірку з 25-ти видів піци: чотири вегетаріанські, дев'ять м'ясних, чотири – з рибою і морепродуктами, два види кальцоне (закритих піц), три фірмові і одна десертна – з шоколадним кремом, горіхами і цукровою пудрою. Вся піца має найкращі смакові властивості лише в перебігу 20-ти хвилин, тому в il Molino вас завжди агітують поласувати нею негайно.На додаток до піци тут запропонують традиційні італійські закуски (карпаччо, асорті вишуканих сирів) і салати («Капрезе», салат з тигровими креветками і рукколой або з пармськой шинкою), декілька видів паст і різотто, блюда з риби і м'яса, супи (з домашньою пастою, «Мінестроне») і класичні десерти («Панна-котта», «Тірамісу», «Крем-брюлле»). У печі також випікається два види італійського хліба «Фокачча».

Якщо бути уважним, проходячи повз, то можна помітити, що на торці фасаду нова піцерія суспіль усипана різноколірними відбитками долоньок. Це дуже символічно: учувши запах свіжоспеченого тіста, сюди й справді несвідомо тягнуться руки...

*«Водяний млин».

Постачальник тижня

Технофуд

Технофуд

Теплове, кухонне, холодильне, торгівельне обладнання для ресторанів, кафе, барів

Випускний 2020

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Старый Пруд»

Заміський ресторанно-готельний комплекс «Старый Пруд»

Вибраний як тиха лісова гавань для відпочинку вдалині від міських тривог і за можливість насолодитися улюбленими стравами поза стінами ресторану

Банкетний зал тижня

Зал «Банкетний Палац» ресторану «Фортеця»

Зал «Банкетний Палац» ресторану «Фортеця»

Місткість – 150 чоловік; дворик та майданчик для виїзних церемоній

Рекомендуємо відпочити

Заміський міні-готель комплексу Roman'S

Заміський міні-готель комплексу Roman'S

Вартість номера – від 800₴

Реклама

Zolotarenko