Свій серед своїх

07.10.2016
Ресторан «Козак»

Як у морі риби багато не буває, так і в Україні з українськими ресторанами навряд чи коли-небудь станеться надлишок. У ресторана «Козак» у Гідропарку, що відкрився в кінці липня цього року, – традиційна назва, інтер'єр та кухня. Та все ж, як і з будь-яким широко поширеним явищем, виникає питання щодо відмінностей.

По-перше, заклад вже здалека помітно яскравим бутафорським екстер'єром – хатина-мазанка з дерев'яним млином. Це дає велике поле для фантазії організаторам свят, декораторам, аніматорам, арт-менеджерам щодо тематичних обрядових весіль, корпоративних різдвяних вечорниць або народних календарних свят. Та й саме місце дивовижно вдале: біля парку і річки. Ще й парковка біля входу містка.

По-друге, дуже зручно, що ресторан виразно ділиться на дві зони – зимову та літню. Причому, практично навпіл, оскільки обидві половини приблизно рівноцінні по місткості – 100-150 чоловік при посадці. Перша з великим залом, стилізованим під інтер'єр української хатини, – з декоративними віконцями, біленими стінами, грубими дерев'яними меблями та світильниками під 18 сторіччя, мальованими орнаментами і тканими килимами, від одного погляду на яких стає тепліше на душі і в тілі. Діюча в свята і вихідні сцена декорована антикварними музичними інструментами – бандурою, баянами, фортепіано. Літня ж частина ресторану розташована на вулиці – внутрішній дворик, по центру якого знаходиться покрита солом'яним дахом веранда, оточена альтанками-куренями. Це простір справді поліфункціональний – підходить, наприклад, як для вечірнього післяпляжного перегляду футболу з друзями за келихом пива із закусками, оскільки тут є проекторний екран, так і для проведення корпоративної зустрічі з фуршетом або кава-брейком на свіжому повітрі. Що вже говорити про крупні весілля з можливістю провести виїзну церемонію або родинні свята – в окремих будиночках місткістю від 8 до 20 чоловік. До речі, частина з них – демісезонна: обладнана дверима і підлогою з підігрівом.

Щоденне і банкетне меню, звичайно ж, багате на класичні українські страви: вареники-голубці-борщик-фаршировані поросята. До цього просто неможливо рівно дихати! Але історично склалося так, що чутно і відгомін Кавказу, особливо що стосується м'яса. Все-таки, близькість до природи шепче про полум'яний мангал. Отже, ресторан «Козак» гарний в будь-який сезон: для сріблястих зимових свят, травневих родинних барбекю, теплих літніх вечорів і тихого ситого затишку золотої осені.

Пропозиція тижня

Постачальник тижня

Pradex

Pradex

Сучасні меблі та предмети інтер'єру з штучного ротанга

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Ресторація «Чорне Порося»

Ресторація «Чорне Порося»

Вибраний за один із найкращих пивних асортиментів та м'ясних пропозицій у затишній атмосфері посеред історичної частини Києва

Банкетний зал тижня

Рекомендуємо відпочити

Клубний готель комплексу «Трипільське сонце»

Клубний готель комплексу «Трипільське сонце»

Вартість котеджів – від 2950₴/доба

Реклама

Zolotarenko