В гостях в привітного мосьє Олів'є

26.07.2010
гостях у радушной мадам Оливье

У новому ресторанчику на Подолі «м. Олів'є», де кожен куточок немов випестуваний дбайливою рукою добродушного пана, стають сповна органічними такі на перший погляд парадоксальні словосполучення, як «висока домашня кухня» та «до дрібниць продуманий невитіюватий інтер'єр». Дві світлі пастельні зали – імпровізована кухня та кімната – обставлені меблями в клітинку під старизну і обрамлений леткими квітковими завісками. Стіни й стелажі усіяні зворушливими побутовими дрібницями: фарфоровими тарілочками, естетичними консерваціями, яскравими вазонами, декоративними шкатулочками. Вони з головою занурюють не лише в стан здорової дитячої цікавості, але й у приємну ауру родинного тепла і обжитості.

В меню «м. Олів'є» по суті все просто: оселедець, паштет, суп, пиріг... Але! Мус з оселедця із зеленим яблуком та хрусткими грінками, паштет з курячої печінки з цибульним мармеладом та свіжим багетом, крем-суп зі шпинату, цибульний пиріг. Відчуваєте флер французької вишуканості? Таким же невловимим європейським «акуратизмом» відмічені й інші страви – м'ясні, рибні. До звичайних котлеток і тюфтельок неодмінно додані ароматні травки, екзотичні соуси, витончені гарніри.

Олів'є – «тотемна» страва закладу. Всі можливі інтерпретації салату зведені тут до 8-ми найкращих рецептів, тому його прихильникам варто побувати в ресторані як мінімум 8 разів. Страва, яка щільно закріпилася в слов'янській свідомості під грифом «новорічний», вражає варіантами з язиком та корнішонами, з лососем, з креветками та свіжими помідорами, з куркою, з телятиною, солоними та свіжими огірками і молодим горошком, з морським гребінцем та ікрою летючної риби, з копченим вугром. Як бачите, більш ніж гідні замінники «Докторської» ковбаси.

Коли життєві обставини грають з нами то хованки, то в наперстки, так хочеться сховатися в маленькій обителі добра, ясно усвідомивши, що все набагато простіше. Гостинний мосьє Олів'є вже нетерпляче виглядає вас з порогу великими вікнами-очима та маркизами-віями...

Пропозиція тижня

Постачальник тижня

Амір Фрут

Амір Фрут

Поставка овощей, фруктов, зелени и ягод в рестораны, кафе, гостиницы

Новорічні корпоративи

Новорічні корпоративи 2019

Випускний 2020

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Еко-ресторан «Батьківська хата»

Еко-ресторан «Батьківська хата»

Вибраний за дух справжньої української гостинності, кухню на базі власного фермерського господарства та харизму власника Михайла Поплавського!

Банкетний зал тижня

Камінний зал ресторану «Провінція» в курортному комплексі Gvozdoff

Камінний зал ресторану «Провінція» в курортному комплексі Gvozdoff

Місткість: банкет – 40 гостей, фуршет – 55 гостей; живий камін, антикваріат, атмосфера середньовічного замку

Рекомендуємо відпочити

Sobi Hotel

Sobi Hotel

Вартість номера – від 2210₴/доба

Реклама

Zolotarenko