«Пивний причал» нас зустрічав

04.02.2010
Пивной причал на хмельных днепровских волнах

На київській Набережній, де хмільно пінитися Дніпро, міцно та ситно про себе заявив представникам ЗМІ пивний первісток «Козирної карти» – ресторан «Пивний причал». Заявив цілком не голослівно: гостинні господарі не обмежилися усною агітацією та досить швидко перейшли до практики, вимірявши анатомічне дно журналістів найуніверсальнішими вимірювальними одиницями – градусами та кілокалоріями.

Для того, щоб відразу наочно виділитися серед інших надрічкових підопічних козирної мережі, «Причал» почепив на свою верхівку макет величезного кухля пива, немов нагадуючи, якому життєрадісному «злачному» ідолу тут прийнято віддавати честь. Ось спочатку нас і накрило дев'ятим валом з 10-ти добірних сортів німецьких, бельгійських і чеських пінних напоїв. Стандарти закладів «Козирної карти» ставлять високу планку відносно якості продукції – в «Пивному причалі» представлені виключно найкращі європейські марки пива: Bavaria, Budweiser, Hoegaarden, Krušovice, Leffe и тощо.

Дегустационная пинта пива

Асортимент відразу вражає буйством кольорів – від каламутно-лимонного і сонячного до янтарного і густо-карамельного; і, природно, багатством смакових відтінків – зі свіжою кислинкою або благородною гіркуватістю, з легким зерновим ароматом або з виразним соло темного солоду.

Злегка погойдуючись на дегустаційних хвилях, насолоджуємося екскурсією. Концепція закладу витримана в ключі обидвох складових назви ресторану. По-перше – «пивний». Частина залів названа на честь еталонно-пивних країн та регіонів Європи – «Баварія», «Прага», «Чехія». Приміщення стилізовані під класику західноєвропейського середньовіччя: грубі дерев'яні меблі, ефект проступаючої цегельної кладки, фрески із зображенням бенкетуючих весельчаків-простолюдинів. По-друге – «причал». Морська тематика прослідковується в світлому залі під назвою «Три карасі», прикрашеному забавними ліпними рибками на стінах, а також в «Яхт-клубі» – тут із стелі, декорованої під географічну карту, опускається парусинова драпіровка з канатними елементами.

Уютный пивной интерьер

Фото предоставлено рестораном «Пивной причал»

Будова тіла пивного закладу максимально продумана: посередині розміщена серцевина закладу – шоу-кухня. Жодних кулінарних махінацій «під ковдрою» – всі страви готуються виключно на Ваших очах незалежно від того, на якому поверсі Ви знаходитеся.

Кухня тут більш, ніж значна і не менш, ніж домашня. При такому огромі Вас нескоро накриє підступністю хмільної хвилі. Ціла флотилія м'ясних та рибних частувань – копчені свинячі вушка та реберця-барбекю, коропи з товстолобиками, буженина з холодцем, хачапурі з чебуреками. Поглинувши ланцюжок сосисок, приготовлених на відкритому вогні, – індичих, телячих, свинячих, курячих з кінзою, з потрошками тощо, починаєш відчувати, що вже здорово пришвартувався. Осадивши сосисковий бум порядним стейком, грінками, тушкованою капустою з чорносливом, всілякими салатами, розумієш, що узятий на абордаж. А після пивної рульки з вимоченою у вині капустою та яблуками можна і зовсім відкинути якір!

Щедрая горка домашних колбасок Причал - рай для любителей мяса!

Горящая свиная рулька Тушёная капуста - лучший гарнир! Аппетитная рулька в разрезе

Салатик от шефа в бокале Ещё один сытный салатик от шефа

Ингредиенты для салата На горячей решётке жарятся стейки

Після рясної трапези по тілу і духу рівномірно розподіляється тепла хвиля заспокоєння. Мусимо визнати, що відчалити від «Причалу» з таким гастрономічним багажем нелегко. Увібравши в себе цілий саквояж з 9-ти видів сосисок та повні бандеролі реберець, силу земного тяжіння чітко відчуває навіть людина найсубтильнішої комплекції! Але коли все ж винесеш своє обніжене кулінарним святом тіло за межі цієї обителі гедонізму, чітко починаєш усвідомлювати, що стереотип про ахіллесову п'яту пивних ресторанів – кухню – безжалісно розвінчаний. Ліквідований кулеметною чергою віденських сосисок. Накритий важким шматком соковитого стейка.

Тонкости приготовления сочного стейка Салат - дело тонкое! Бокальчик пива - и жизнь удалась!

Зимний сад Открытая шоу-кухня

Банкетный зал Библиотека

Лестница ведёт на просторный второй этаж Самая широкая барная стойка!

Текст: Лєля Жуковська
Фото: Катерина Бойченко

Пропозиція тижня

Постачальник тижня

Посуд-Сервіс

Посуд-Сервіс

Посуд для дому, кафе, барів і ресторанів

Новорічні корпоративи

Новорічні корпоративи 2019

Випускний 2020

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Ресторан «Провінція на Дніпрі»

Ресторан «Провінція на Дніпрі»

Вибрана за свіже морозне повітря у поєднанні з теплом затишних залів і за яскраву атмосферу свят, що наближаються

Банкетний зал тижня

Ресторан готелю «Совські Ставки»

Ресторан готелю «Совські Ставки»

Місткість: банкет – 80 осіб, фуршет – 100 осіб; перший поверх, вихід до лобі-бару та літньої тераси, світлі пастельні тони в дизайні інтер'єру

Рекомендуємо відпочити

Готель «Совські Ставки»

Готель «Совські Ставки»

Вартість номерів – від 1200₴/доба

Реклама

Zolotarenko