Писк моди, вприск літа: нове меню в Whisky Corner!

07.05.2014

Випуск весінньо-літньої колекції – велика подія у світі моди. Презентація сезонного меню у світі високої кухні – інколи подія не менш значима. Олексій Повторейко – креативний шеф-кухар Шотландського дому-ресторану Whisky Corner – минулого тижня презентував представникам ЗМІ свої нові кулінарні творіння. Як випещені топ-моделі, вони дефілювали на демонстраційний стіл – під діамантові спалахи фотокамер, а потім у всій своїй апетитній красі з'являлися на суд публіки, що зібралася.

Гостей приветствует управляющий Алексей Дружинец Алексей Повторейко презентует новое меню

Сомелье Олег Козловский Фотосессия для новых блюд

Автор нового меню

В цілому, Whisky Corner залишається вірний своєму першопочатково заявленому гастрономічному курсу. Новинки є авторськими варіаціями на тему класичної шотландської, британської та європейської кухні.

Сам віскі цього разу безпосередньо в процесі приготування страв задіяний не був (за одним невеликим виключенням), але сомельє традиційно підібрали оптимальні варіанти сполучуваності до кожної представленої позиції. Про це на презентації детально розповів молодший сомельє і за сумісництвом бар-менеджер закладу Олег Козловський. Надзвичайно ерудована та артистична молода людина відразу стала улюбленцем публіки, попутно розважаючи гостей цікавими історіями та легендами з життя благородного напою.

Блюда нового меню

Отже, повернемося до нового меню. Умовно в ньому можна виділити два акценти:

  • «писк моди», тобто використання трендових кулінарних технологій – це і цікава гра з текстурами за допомогою молекулярної кухні, і збереження всього вітамінного букету продуктів, завдяки новітньому низькотемпературному способу обробки продуктів під назвою «су-від»;
  • «вприск літа», а саме використання молодих овочів та фруктів – зеленого горошку, редису, аспаргусу, полуниці, різноманітних паростків і салатів.

Всього нам пощастило скуштувати дев'ять новинок: три салати, два холодні супи, дві основні страви та два десерти.

1. Холодні закуски та салати.

Легкість, тонкість, кокетлива інтрига – те, що так гармонійно з'єднується з молекулами літнього настрою!

  • Чатни со свежей грушей и прошутто
    «Чатні зі свіжою грушею та прошутто» – дихотомія смакових контрастів: слайси медової груші, серпнево запашної, та солоний бриз маслянистих пружних стрічок в'яленої пармськой шинки. Салат заправлений безпосередньо «чатні» – пюреподібним грушевим соусом. Сомельє рекомендує відтіняти насичений, прокопчений смак страви одинсолодовим віскі 12-річної витримки.
  • «Холодний жульєн із гребінця з авокадо, червоною ікрою та трюфельною олією» – це ціла гамма рибних смаків. Найцікавіше в цій страві – його желейна текстура, яка освіжаюче розтікається в ротовій порожнині, відкриваючи рецепторне вікно до бездонного моря. Рекомендується доповнити закуску сухим хересом, який підкреслить її тонкі горіхові для трюфельні нотки.
  • Під «Полуничний салат з прошутто, припущенним аспаргусом, йогуртовими сферами і малиновою ікрою», заправлений соусом «Вінегрет», чудово підійде легке рожеве вино. Дівчата особливо будуть захоплені цією ягідно-вершковою пишністю та філігранною «коронованою» подачею. Окрім того, «цікавинка» з молекулярними експериментами шефа – малиновими та йогуртовими «желейкамі» – підстебнуть цікавість, а вона, як відомо, є вірним супутником гастрономічного задоволення.

Холодный жюльен из гребешка с авокадо, красной икрой и трюфельным маслом Клубничный салат с прошутто, припущенным аспаргусом, йогуртовыми сферами и малиновой икрой

2. Холодні супи.

Незамінні резиденти літнього столу, доблесні пожежники, здатні загасити як температурну спеку, так і «в'ялений» літній апетит. У цьому розділі – два представники: «пюре» та «окрошка».

  • «Британський суп із молодим горошком та м'ятою» – це ніжна кремоподібна страва, де ненав'язливий вершково-солодкий присмак в нижньому регістрі завершується яскравим м'ятним холодком та гостринкою руколи у верхньому. До нього можна замовити кріпленого хересу або марсало (сіцілійська мадейра).
  • «Суп з дичини» – варіант окрошки на основі сироватки, жовтка та гірчиці з дрібно порізаними овочами (огірком, редисом, цибулею, зеленню) та м'ясом дичини (оленя, косулі, дикої качки). Дрібна нарізка з одного боку дає смаку приємну однорідність, а з іншої – елементарно звільняє нас від нудної необхідності у спеку активно працювати щелепою. Спочатку страва лоскоче язик «квасною» свіжістю, угамовуючи спрагу, а потім поширюється в роті «димком» копченини. страва чудово гармонує із будь-яким димним виски.

Британский суп с молодым горошком и мятой Суп из дичи

3. Основні страви.

Стильно та лаконічно: риба та м'ясо.

  • «Філе яловичини су-від із терином з фуа-гра, овочами та перцевим соусом». М'ясо та овочі, приготовані вакуумним способом, дуже свіжі та живі». Напівхрусткі овочі, соковите м'ясо: смак страви дуже натуральний, не забитий недоречними надмірностями – в цьому його основний шарм. З приправ використовується лише сіль і перець. Але є, звичайно, і родзинка: поєднання волокнистої яловичини та ніжного гусячого паштету дає цікавий смаковий ефект. Солодовий віскі, витриманий у бочках з-під хересу, стане наразі!
  • А ось під «Підкопчене філе скумбрії з морквяною та буряковою крем-картоплею на соусі з молодого горошку» сомельє радить підбирати солонуватий віскі. Ця традиційна шотландська страва цілком проста по суті, але прикрашена цікавою подачею з елементами молекулярної кухні.

Филе говядины су-вид с террином из фуа-гра, овощами и перечным соусом Подкопченное филе скумбрии с морковным и свекольным крем-картофелем на соусе из молодого горошка

4. Десерти.

Безпрограшні варіанти зі смаком шоколаду, полуниці і вершків...

  • «Холодний шоколадний мус на бісквіті, з морозивом домашнього приготування» – м'яка повітряна основа, збитий пастоподібний мус на основі бельгійського молочного шоколаду, з кулькою шоколадно-вершкового морозива і розсипом свіжих ягідок малини. Дитячі мрії наяву!
  • А ось авторське полуничне тірамісу смаком не дуже нагадує класичний італійський десерт. Поєднання сиру «Маскарпоне» та свіжою полуниці дає ефект полуниці з вершками, до того ж, свою особливість вносить бісквітне печиво «Савоярді», просочене не лікером, як зазвичай, а 15-річним віскі Ben Riach Tawny Port.

Холодный шоколадный мусс на бисквите, с мороженым домашнего приготовления Тирамису со свежей клубникой

Безумовно, не обійшлося без дегустації віскі – об'єкту щирого поклоніння для всіх причетних до заснування та щоденної роботи Шотландського дому-ресторану Whisky Corner. Нас люб'язно пригостили особливим колекційним екземпляром – одинсолодовим віскі Benriach 18 Years Old Oloroso Butt Cask, купленим у 2011 році на дистилерії в Шотландії, зі спеціальним написом для Клубу шанувальників віскі України. Він має міцність рівно 52,1% та наділений димністю, ягідно-горіховими нотками тютюну та білого перцю.

Дегустация BenRiach 18 Years Old Oloroso Butt Cask Тост

Нагадаємо, що дому-ресторану Whisky Corner аналогів в Україні немає, оскільки на стелажах по всьому периметру його головного залу покоїться більше 700 (!) найменувань цього унікального напою родом з Шотландії, Ірландії, Америки, Канади, Японії, Тайваню і навіть французького регіону Шампань. Немов музейні експонати вони розставлені за географічним принципом. Але, на відміну від музею, їх можна, і навіть потрібно «чіпати руками». Скиньте перст у будь-якому напрямку – і Вам прямо з шафи дістануть заповітну пляшку, наллють у правильну тару і в процесі вживання ще й розкажуть різноманітні цікаві деталі про даний екземпляр. Шеф-сомелье Іван Бачурін має безліч звань та нагород у своїй справі, і вже відвідав за своє життя більше сотні дистиллерій по всьому світу. Тому приходьте, пізнавайте новий невідомий світ, елегантну самобутню культуру, насолоджуйтеся, заглиблюйтеся, спілкуйтеся, – в Whisky Corner знають про віскі все.

Шеф-повар Алексей Повторейко рассказывает о новых блюдах Младший сомелье Олег Козловский рекомендует напитки к новому меню Управляющий Алексей Дружинец знакомит с виски BenRiach

Текст: Лєля Жуковська
Фото: Артем Філіпов

Пропозиція тижня

Постачальник тижня

Fd-Store

Fd-Store

Дизайн, друк і виробництво папок для меню

Реклама

Випускний 2019

Розсилка

Підписавшись на нашу розсилку, ви зможете отримувати всі новини Restoran.UA у розділі “Киев”. Розсилка відбуваеться щоденно Також ви можете слідкувати за нашими новинами за допомогою RSS стрічки або Twitter

Замовлення банкетів

Реклама

 

Реклама

 

Ресторан тижня

Заміський готельно-ресторанний комплекс «Мисливський двір»

Заміський готельно-ресторанний комплекс «Мисливський двір»

Вибраний як зелений оазис у межах міста, де неймовірна чистота природи гармонійно поєднується з високим рівнем комфорту

Банкетний зал тижня

«Білий мармуровий зал» заміського ресторану «Шале»

«Білий мармуровий зал» заміського ресторану «Шале»

Місткість: банкет – 60 гостей, фуршет – 80 гостей

Рекомендуємо відпочити

Міні-готель заміського комплексу Roman'S

Міні-готель заміського комплексу Roman'S

Вартість номеру – від 800₴

Реклама

Zolotarenko